FDCF uutiskirje jäsenille syksy 2017

Terve kaikki henkilö- ja kannatusjäsenet!

FDCF:llä menee kovaa ja syksylle 2017 hallitus on työstänyt seuraavaa aktiviteettia:

 • NDBS 2017 on aidosti kansainvälinen konesali- ja digitalisaatioalan tapahtuma 5.10.2017 Messukeskuksessa.
  FDCF sponsoroi ja tukee tapahtumaa aktiivisesti:

  • Nopeimmat 50 FDCF:n jäsentä saa -30% alennuksen lipun hinnasta
  • Yritysjäsenillä on myös mahdollisuus saada vielä ständi ja sponsoripaikka tapahtumaan, nopeat syö hitaat..
  • Lue ilmoittautumisohjeet, sponsoriohjeet ja ohjelma tästä
 • FDCF on edistänyt The Green gridin visiittiä Suomeen ja he tulevat NDBS-tapahtumaan ja tuo kokonaisen träckin lisää esityksiä ja kovia kansainvälisiä energiatehokkuuden nimiä. Antti Laine CTS engteciltä on ollut aktiivijäsen ja edistänyt tätä. Lue lisää ohjelmasta tästä
 • Konesalialalla on tehty useita diplomitöitä ja väitöskirja. NDBS:ssä on FDCF:n data center lounge-alue jossa esittelemme kaksi diplomityötä ja väitöskirjan. Tämä on hieno tilaisuus päästä keskustelemaan tutkijoiden kanssa suoraan esim investoinneista konesalialalla.
 • Lemminkäiseltä Pia-Sofia Lehtoniemi on tehnyt diplomityön “Datakeskukset kiinteistösijoitustuotteena Suomessa”. Työn löydös oli että konesaleihin sijoittaminen kiinnostaa kiinteistösijoittajia Suomessa. Työ tullaan esittelemään NDBS:ssä FDCF loundessa ja lisäksi sen voit ladata FDCF:n web-sivuilta tästä
 • ISO-standardointityöryhmämme SR311 kokoontuu jälleen SFS:n tiloissa Kampissa ja etänä 4.9.2017 klo 13:00. Nyt äänestyksessä on EN50.600 standardin tekeminen globaaliksi ISO-standardiksi eli varsin merkittävä työ on meneillään työryhmäsä. Työryhmään saa osallistua kaikki vapaaehtoisperiaatteella tai työnantajansa edustajana. Erityisesti nyt kaivataan henkilöitä lukemaan uutta EN50.600 ehdotusta Saksasta globaaliksi standardiksi. Suomessa Markus Leinosen johdolla valmisteltu ERE/ERF-standardi on hienosti myös menossa globaaliksi standardiksi ISO30.134-sarjaan. Työryhmän puheenjohtajalta Mikko Aholta saa lisätietoja: [email protected]
 • Kannatusjäsenien eli sponsoriemme Round table järjestetään jälleen 1.11.2017 klo 12-16 SFS:n tiloissa Kampissa. Laita heti kalenteriisi.. Haluamme jälleen kuulla mitä yritysjäsenet haluavat yhdistykseltä ja miten alan toimintaa edistetään seuraavan vuoden aikana. Tämä on ollut aina varsin aktiivinen työpaja ja varmasti taas hyvää keskustelua viriää. FDCF:n varapuheenjohtaja Jari Innanen vetää kokouksen. Tästä tulee lisätietoja lähempänä.

 • FDCF:n kaikkien jäsenien syysseminaari järjestetään 29.11.2017 klo 14 alkavalla konesalivisiitillä ja sitä klo 16:00 seuraavalla seminaarilla ja illanistujaisilla Bar lounge Skönessä Helsingissä. Laita heti kalenteriin.. Ajatus on verkostoitua ja pitää pieni alustus iltaan ja ohjelma on varsin vapaamuotoinen alan tapaaminen. Tästä tulee vielä lisätietoa. Mikäli haluat että teidän konesaliin pääsee jäsenemme tutustumaan, ehdota tutustumista minulle ([email protected]). Käymme jo keskustelua parin konesalin kanssa visiitin osalta.
 • Konesalien energiaverouudistus etenee isona ja merkittävänä asiana konesalien osalta Valtiovarainministeriössä ja TEM:ssä. FDCF:n hallituksesta Petri Hyyppä toimii koordinaattorina ja tiedottaa asiasta lisää myöhemmin. Asia on aktiivisessa valmistelussa veroalennuksen osalta ja on yksi keskeisiä alan haasteita ja mahdollisuuksia. Tätä kannattaa seurata ja tähän FDCF panostaa aktiivisesti.
 • FDCF on saanut kesää ennen ja sen aikana useita uusia henkilö- ja yritysjäseniä. Uusia yritysjäseniä keväältä asti ovat mm. Google, ABB, Laukamo, Digita, Lemminkäinen, kW-set, Recair. Yritysjäseniä on jo niin kattavasti että FDCF alkaa olla varteenotettava toimialan edustaja Suomessa. Lisäksi toki myös talous on kohentunut uusien jäsenien myötä ja tarkoitus on panostaa esimerkiksi hallinnon pyörittämiseen harjoittelijaresursseilla jotta aktiivit voivat keskittyä itse alan toiminnan edistämiseen
  Uudistettu kannatusjäsenlista löytyy täältä
  Mikäli yritystiedoissa on puutteita, laita viestiä [email protected]

Pidetään vauhtia päällä ja napsitaan taas lisää konesaleja Suomeen.

Hallitus on erittäin kiitollinen aktiivisista jäsenistä, jotka ovat mukana ISO-työryhmässä ja mukana mm. NDBS:n ja Green gridin järjestelyissä. Pidetään aktiivinen meno päällä ja verkostoidutaan. Hallitukselle voi myös ehdottaa aktiviteettaja ja myös blogikirjoituksia ja päättötöitä julkaisemme mielellään.

T: Pekka, puheenjohtaja

About us

Finnish Data Center Forum ry is a not-for-profit association dedicated to the data center professionals. FDCF provides the ecosystem for cloud & data center business in Finland.

Become a member

Join the network of data center professionals in Finland now!

Membership is free for new professional members for the year 2015 – Join immediately online!